Obstawa prezydenta

21:00
FREE BLUES CLUB
Fot. Free Blues Club

Kiedy

29.06 - 29.06.2019
godz.: 21:00

Bilety

Bilet: od 15 zł

Gdzie

Free Blues Club
aleja Powstańców Wielkopolskich 20
Szczecin

Obstawa prezydenta

Fot. Free Blues Club

Zespół Obstawa Prezydenta powstał w 1986r. w dolnośląskim Bolesławcu. Muzyka zespołu to wywodząca się z bluesowej tradycji mieszanka takich stylów jak: rock and roll, blues i rock. W 1988 roku gościli w koncercie „Debiuty”  podczas opolskiego festiwalu. W 1989 roku zostali laureatem festiwalu w Jarocinie. Są autorami i wykonawcami hymnu WOŚP: „Od rana wszystko wokół zwariowało”.

Zespół wielokrotnie występował na największych festiwalach, m.in. „Przystanek Woodstok”„Rawa Blues”, „Tyski Festiwal Muzyczny im.Ryśka Riedla” , Suwałki Blues Festiwal, Jimiway Festiwal w Ostrowie Wlkp. Na  koncertach zespół wykonuje głównie własne utwory, ale także własne aranżacje z polskimi tekstami utworów takich wykonawców jak : Rolling Stones, Blues Brothers, Chuck Barry. Płyta  „O nic mnie nie pytaj”, była nominowana do nagrody Fryderyk 2010.

Dyskografia:

1991 – Rythm and blues
1994 – Musisz to mieć
1996 – 100% na żywo
1998 – Polaczek… czyli rura
2006 – Zawsze w stronę bluesa
2009 – O nic mnie nie pytaj
2012 – Siedem

Skład zespołu:

Janusz „Estep” Wykpisz – śpiew
Sławek „Hetman” Sobieski – gitara
Andrzej „Dżino” Malcher – gitara basowa
Tomasz Bubieńczyk – perkusja
Bogusław Kłak – klawisze

Źródło: Organizator

Wczytuję mapę...