Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week. Trzydaniowa uczta w promocyjnej cenie

W tym roku wiosenna edycja festiwalu Restaurant Week ze względu na epidemię koronawriusa musiała zostać przesunięta na dni 17-30 czerwca. Trzydaniowe menu w festiwalowej cenie można już rezerwować w blisko 20 szczecińskich lokalach.

Związana z pandemią koronawirusa społeczna izolacja sprawiła, że wielu z nas tęskniło za możliwością wyjścia z rodziną lub przyjaciółmi do restauracji. Dla lokali był to czas wielkiej próby i walki o przetrwanie. Wiele z nich działa nadal dzięki pomocy i zaangażowaniu swoich klientów. Dlatego wiosenna edycja festiwalu Restaurant Week odbywa się pod hasłem #WiwatGoście, co ma być formą podziękowania za okazane wsparcie.

– Chcemy wyrazić wdzięczność wobec Gości za to, że tak licznie wracają do ukochanych restauracji, wspierają je i pomagali im na różne sposoby przetrwać ten najtrudniejszy czas. Dlatego razem z najlepszymi restauracjami w kraju nie wahamy się powiedzieć: Wiwat Goście! – mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, organizatorzy Restaurant Week.

W Festiwalu weźmie udział ponad 300 restauracji z całej Polski. Wszystkie lokale przygotowały specjalne, popisowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Każdy gość otrzyma w prezencie butelkę Coca-Coli, a każda osoba pełnoletnia dodatkowo festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. Pierwsze 10 tys. osób, które w terminie 12-29 czerwca br. zapłacą za rezerwację na Restaurant Week BLIKiem dostanie 10 zł zniżki.

Blisko 20 restauracji ze Szczecina

Na festiwalowej mapie tradycyjnie znalazł się również Szczecin. Prawie 20 lokali z naszego miasta zaprasza na kulinarną podróż w rozmaite zakątki świata. Goście będą mogli spróbować m.in. dań kuchni gruzińskiej, syryjskiej, indyjskiej czy chińskiej. W ofercie są również potrawy typowo polskie oraz dania wegetariańskie i wegańskie.

Na liście szczecińskich lokali są takie miejsca jak: Na Uboczu, CityWine Szczecin, Chinkalnia Restauracja Gruzińska Stare Miasto, Jin Du, Va Banque, Palmyra, The Kitchen Meet & Eat, Kęs Bistro & Lounge, Sake Sushi & Thai, Resto Bar Parkowa 13, Bombay, Bollywood Street Food, Shanghai Chinese Restaurant, Kaukaz, Niebo – Wine Bar Cafe, Atrium, Kathmandu Restaurant oraz Baraż.

Wszystkie uczestniczące w festiwalu restauracje podpisały Kartę Higieny zgodną z aktualnymi wytycznymi sanitarnymi oraz zobowiązały się stosować do jej zaleceń.

Rezerwacja stolików już ruszyła

Restaurant Week to trzydaniowa kulinarna uczta, na którą składają się przystawka, danie główne oraz deser. Każda restauracja przedstawia dwie propozycje menu. Niezależnie od wyboru cena wynosi 49 zł od osoby (ósma osoba je za darmo; podczas rezerwacji trzeba podać kod OSIEM-GPX5JJMX). Miejsce w wybranej restauracji można zarezerwować na stronie festiwalu Restaurant Week (wybieramy liczbę osób, datę, godzinę oraz menu). Aby wszyscy goście byli tak samo zadowoleni, każda rezerwacja jest przewidziana na 90 minut.

Autor: Infoludek.pl szczecin@infoludek.pl