Kulinarna uczta w przystępnej cenie. Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week w Szczecinie

W tym roku jesienna edycja festiwalu Restaurant Week odbędzie się w dniach 16-31 października. Trzydaniową ucztę można już rezerwować w blisko 30 szczecińskich lokalach.

Najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce

Organizowany od 2014 roku festiwal Restaurant Week jest świetną okazją na poznanie rewelacyjnych restauracji w największych miastach Polski bez nadwyrężania domowego budżetu. Kulinarna impreza odbywa się dwa razy do roku – wiosną i jesienią. Do tej pory wzięło w niej udział ponad pół miliona osób. „Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. Zrzesza najlepszą selekcję najbardziej autorskich restauracji. Odbywa się w 100% w duchu #RespectFood i zero-waste. Dzięki inteligentnemu systemowi wcześniejszych rezerwacji z wyborem menu w czasie Festiwalu nie marnuje się ani trochę żywności” – czytamy na stronie internetowej wydarzenia.

Blisko 30 restauracji ze Szczecina

Na festiwalowej mapie nie mogło oczywiście zabraknąć Szczecina. Prawie 30 lokali z naszego miasta zaprasza na kulinarną podróż w rozmaite zakątki świata. Goście będą mogli spróbować m.in. dań kuchni gruzińskiej, syryjskiej, indyjskiej czy greckiej. W ofercie są również potrawy typowo polskie oraz dania wegetariańskie.

Na liście szczecińskich lokali są takie miejsca jak: Soller, Słody – Multitap & Bistro, Kisiel., Restauracja Oliwka, Chinkalnia Restauracja Gruzińska, Piastów 30, Paladin Ristorante, Bananowa Szklarnia, Kaukaz – kuchnia tradycyjna, Szyszka Restaurant & Cafe, Indyk i Kura, Resto Bar Parkowa 13, The Greek Ouzeri, Mr. Wang, Jin Du, Novo 2, Rydla 52, Sake SUSHI&THAI, VA BANQUE, CityWine Szczecin, Aramia Podzamcze, Restauracja Hotelu Zamek w Szczecinie, The Kitchen Meet & Eat, Kęs Bistro & Lounge, Atrium, Spotkanie, Kathmandu Restaurant i Irish Pub Dublin.

Można już rezerwować stoliki

Restaurant Week to trzydaniowa uczta kulinarna, którą tworzą: przystawka, danie główne oraz deser. Każda restauracja przedstawia dwie propozycje menu. Niezależnie od wyboru cena wynosi 49 zł od osoby (ósma osoba je za darmo; podczas rezerwacji trzeba podać kod OSIEM-GPX5JJMX). Miejsce w wybranej restauracji można zarezerwować na stronie festiwalu Restaurant Week (wybieramy liczbę osób, datę, godzinę oraz menu). Aby wszyscy goście byli tak samo zadowoleni, każda rezerwacja jest przewidziana na 90 minut.

Autor: Infoludek.pl szczecin@infoludek.pl