Okazja do świętowania – trwają rezerwacje na festiwal najlepszych restauracji

W piątek, 20 października br., rozpocznie się kolejna edycja festiwalu Restaurant Week. Na prawdziwą ucztę zaprasza ponad 30 szczecińskich lokali.

Okazja do świętowania

Restaurant Week to niepowtarzalna okazja na poznanie prawdopodobnie najlepszych restauracji w 13 największych miastach Polski. Jak zapewniają organizatorzy, którzy są grupą kulinarnych i gastronomicznych pasjonatów, misją imprezy jest wspieranie rozwoju oraz promocja polskiej wysokiej jakości sceny restauracyjnej poprzez cykliczne, konsekwentne przybliżanie jej gościom. Tegoroczna edycja odbędzie się pod hasłem „Okazja do świętowania”.

Ponad 30 unikalnych propozycji

Na mapie festiwalu nie zabrakło Szczecina, gdzie ponad 30 lokali zaprasza na prawdziwą podróż kulinarną w rozmaite zakątki świata. Goście będą mogli spróbować m.in. amerykańskiej kuchni prosto z Dzikiego Zachodu, ale także kuchni indyjskiej, żydowskiej czy brazylijskiej. Znajdzie się również coś dla miłośników kuchni polskiej.

Na liście szczecińskich lokali są takie miejsca jak: Binowo Park Golf Club, Bohema, Bollywood Street Food , Bombay, brasileirinho, Buddha Thai&Fusion Restaurant, Czerwone Korale, Dobre Rzeczy na Słowackiego 14, Dzika Gęś, Fabryka Szczecińska, Folwark Podkowa, Hereford Steakhouse, Izumi Shusi, Marina Restaurant, Marshal food, Niebo, Nowy Browar, NOVO2, Paladin, Restauracja Hotelu Atrium, Ricoria, Rozmaryn – Pracownia Dobrych Smaków, The Kitchen Meet & Eat, Restauracja Hotelu Zamek,  Ruszt Grill House, Secesja Kuchnia Żydowska, Stara Rzeźnia, Steak house Evil, The Greek Ouzeri, Tokyo Sushi’n’Grill, Virga, Wild West.

Można już rezerwować stoliki

Restaurant Week to trzydaniowe doświadczenie restauracyjne składające się z przystawki, dania głównego oraz deseru. Goście na stronie festiwalu Restaurant Week rezerwują miejsce w wybranej przez siebie restauracji wybierając datę, czas oraz menu. Każda restauracja przedstawia dwie propozycje – mięsne i bezmięsne. Bez względu na wybór, każda z opcji kosztuje 49 zł. Aby zapewnić wszystkim gościom równe szanse na wymarzone doświadczenia restauracyjne, czas rezerwacji obejmuje 90 minut.

Festiwal odbywa się w dniach 20-31 października.

Autor: Infoludek.pl szczecin@infoludek.pl