Szczeciński „Ziemniak i Spółka” otwiera się dla swoich klientów od 13 lutego

Rząd znosi kolejne obostrzenia. Od 12 lutego otwarte będą stoki, baseny, a także hotele. W trybie warunkowym mogą się otworzyć kina i teatry. Gastronomia jednak w dalszym ciągu może działać tylko na wynos. Na decyzję rządu w sprawie branży gastronomicznej nie zamierza czekać „Ziemniak i Spółka” – szczecińska restauracja, która postanowiła się otworzyć dla swoich klientów 13 lutego br. (sobota).

Dla wielu przedsiębiorców czas pandemii, a co za tym idzie okres obostrzeń mających zminimalizować ilość zakażeń SARS-CoV-2, to wyjątkowo trudny czas. Wiele biznesów nie przetrwało, wiele z nich jest na krawędzi upadku. Kryzysu chce uniknąć „Ziemniak i Spółka”, który w Szczecinie ma cztery lokale.

Jak poinformowali na swoim profilu na Facebooku, otwierają się 13 lutego, wbrew rządowym zakazom. Gotowi na konsekwencje zapraszają gości w reżimie sanitarnym. Swoją decyzję tłumaczą tym, że wolność nie ma swojej ceny, a liczą się przede wszystkim ludzie.

Warunkiem wejścia do lokalu ma być wypełnienie krótkiego pisma dla „potencjalnych franczyzobiorców”. Restauracje dla swoich gości poprowadzą odpłatny catering zgodnie z cennikiem w menu.

Autor: Infoludek.pl szczecin@infoludek.pl